Vrijdagavond kon Wonderlicht nog 'gewoon' doorgaan, maar in de loop van de avond werd al gewerkt aan een alternatief programma voor zaterdagavond en werd de grote Kerk verkend om te kijken wat er naar binnen zou kunnen verhuizen. "We zijn met onder meer artiesten, vuurmeesters en technici door de grote Kerk gelopen om te kijken wat er mogelijk was. Opvallend was dat iedereen eigenlijk best wel onder de indruk was van de sfeer in de kerk en graag wilde nadenken over dit alternatief", zo vertelt organisator Rowy Onrust aan Alkmaar Centraal.

Dat het een goede keuze was om naar binnen te verhuizen bleek uit het feit dat er in de loop van zaterdagavond al windkracht acht werd gemeten. Natuurlijk konden de grotere vuuracts niet mee naar binnen, maar bijvoorbeeld de vuurlotussen wel, zo vertelt Rowy: "De reacties van de bezoekers waren heel positief, voor ons voelde het door het compacte karakter bijna als een ander evenement, maar wel heel tof."
Ook voor de vele vrijwilligers heeft ze niets dan lof. "Toen we besloten te verhuizenb heb ik flink rondgebeld en tot mijn geluk en verbazing kwamen er tientallen mensen opdagen. We zijn om 1000 uur begonnen en om 15:00 uur was het klaar, echt helemaal top!".

Op de vraag of dit, na het uitstel van vorig jaar, vooral pech is of dat een andere datum wellicht toch een optie is, is Rowy duidelijk: "We hebben er met de artiesten die dit veel vaker doen over gesproken , zij doen dit rond deze tijd ook in Belgie en Frankrijk, en daar is het heel populair. Maar het gebeurt maar zelden dat het vanwege het weer echt moet worden afgelast."

Om toch ook de sfeer van de indoor variant van Wonderlicht vast te leggen maakte Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp een tweede fotoserie die op onze Facebookpagina te bekijken is. De eerste serie is hier te vinden. (foto's: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl