Gemeente Alkmaar gaat aanvragen voor evenementenvergunningen strenger beoordelen vanwege de personeelstekorten bij de politie. Dit blijkt uit een memo van burgemeester Bruinooge aan het college en de gemeenteraad. Het resultaat kan zijn dat aanvragen vaker dan voorheen worden afgewezen.

"Zoals u weet is de beschikbaarheid van politiecapaciteit geen vanzelfsprekendheid meer", begint Bruinooge de memo. Op regionaal niveau wordt een planning opgesteld voor ordehandhaving tijdens openbare evenementen in het openbaar, "maar waar in het verleden in de loop van het jaar nog wel eens een groot evenement aan de kalender werd toegevoegd, is die ruimte er nu niet meer. Hetzelfde geldt voor het tot daags voor het evenement in orde maken van de laatste veiligheidsaspecten. De slagkracht bij politie om daar op het laatste nippertje nog flexibel in te zijn, is er eenvoudigweg niet."

Het is volgens de burgemeester noodzakelijk dat een organisator tijdig de veiligheidsvoorwaarden goed op orde heeft, zodat partijen vooraf
duidelijk weten dat de veiligheid van het evenement goed geregeld is. Bruinooge. "De daarbij gestelde termijnen zullen daarom strakker in acht worden genomen". Wie net even te laat is, loopt dus het risico op een afwijzing.

"We streven naar het mogelijk maken van mooie evenementen maar we willen ook kunnen blijven instaan voor de veiligheid ervan. En gezamenlijk kunnen we dat", sluit de burgemeester af.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl