00:00
55
00:00


Alpe d'Huzes helpt mensen die met kanker te maken krijgen en graag iets willen doen. Via de stichting kunnen ze geld inzamelen voor KWF. Margreet en Theo Bootsma verloren iemand aan kanker en wisten als team Bikkel Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d'Huzes, naar de Broekerveiling in Langedijk te krijgen.

"Ik heb vorig jaar kennis gemaakt met Margreet en Theo en ze zijn zo bevlogen waar het om Alpe d'Huzes en ik zag op hun dag van vandaag voorbijkomen en vond dat ik dan toch even langs moest gaan", zo zegt Kouwenhoven tegen Langedijk Centraal. "Ze doen zoveel dat ze inmiddels echte ambassadeurs zijn."

Margreet en Theo lopen mee uit naam van hun overleden schoonzus Ellen, die bij een verzorgingshuis in Alkmaar werkte en bekend stond als echte bikkel. Daar komt de naam van het team, bedacht door de dochters van Ellen, vandaan laat Margreet weten: "Vanmiddag hebben we vier artiesten die belangeloos optreden, we mogen Broekerveiling gratis gebruiken en we hebben een loterij met gratis spullen uit Zaandam, waar Ellen woonde. Het is zo hartverwarmend."

De inzet voor Alpe d'Huzes komt niet uit de lucht vallen, Margreet is werkzaam in de zorg, actief als mantelzorger en daarnaast auteur van vier boeken met een maatschappelijk thema waarvan de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. Wie team Bikkel wil steunen kan het team opzoeken op de website van Alpe d'Huzes. Inmiddels is bijna € 4000 van de beoogde € 5000 binnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl