Alkmaar Centraal


De elektrische vloot van Connexxion is eindelijk compleet. Recent kreeg de busvervoerder de laatste 29 bussen die waren besteld bij VDL. Het gaat om bussen van het type Citea LLE-99 van 9,9 meter lengte. "We hebben wat te vieren…ons doel is bereikt!", aldus Connexxion, die nu 83 elektrische bussen tot zijn beschikking heeft. "Daar zijn we best een beetje trots op."

Ron van Bergen uit Oudkarspel is blij met de vervanging. Hij zette zich al lange tijd in om dieselbussen uit Langedijk weg te krijgen. "Lijn 169 belast onze gemeente met stank en lawaai. Nu is het zover! Connexxion heeft na twee jaar haar belofte ingelost. Een prachtig resultaat wat de nodige rust en schonere lucht op zal leveren". Wel ziet hij graag nog dat lijn 169 minder vaak over de Voorburggracht rijdt, in ieder geval tijdens de spits.

Connexxion wachtte zelf ook met smart op de levering, want het niet kunnen voldoen aan prestatieafspraken rond elektrisch rijden leverde voor 2018 al 1,75 miljoen euro aan boetes op en daar komen waarschijnlijk voor 2019 nog meer boetes bij. Connexxion was niet bereikbaar voor een update hierover, en voor de vraag of de boete wordt doorgeschoven naar VDL.

De intentie van de provincie is overigens om die boetegelden te gebruiken om de verlate instroom van e-bussen te compenseren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl