Dinsdag kreeg de politie van Alkmaar twee meldingen vanuit de wijk De Mare over problemen rond het gebruik van lachgas. Eén melding kwam van een moeder, waarvan de zoon door het lint was gegaan. "Hij is psychotisch geworden nadat hij begonnen is met lachgas", liet de moeder wijkagent Bas Wijnen weten.

De andere melding had te maken met aanhoudende geluidsoverlast vanaf de buren. De man hoorde dagelijks schreeuwende, lachende mensen en ook het gesis van het vullen van ballonnen met lachgas. Wijnen laat weten dat hiervoor dempers te koop zijn, maar ook dat het vervoer van (flessen van) meer dan 2 kg lachgas strafbaar is.

Wijnen toont in zijn Tweet een afbeelding met de effecten en risico's van het gebruik van lachgas, afkomstig van drugsinfo.nl. Wie teveel gebruikt krijgt door zuurstofgebrek hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, en kan zelfs flauwvallen. Zeer zwaar of langdurig gebruik kan tot zenuwschade leiden. Dit lijkt vooral te gebeuren bij mensen die eenmalig meer dan 50 ballonnen gebruikt of dagelijks meer dan tien. Er zijn gevallen bekend van gebruikers die niet meer kunnen lopen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl