Alkmaar Centraal


Het aantal WW-uitkeringen steeg in januari zoals gebruikelijk, maar het percentage ligt zo'n 2 procent hoger dan een jaar terug. Noord-Holland Noord kwam uit op 8,2 procent, tegenover landelijk 8,1. Heerhugowaard steekt er bovenuit met 11,1 procent. Langedijk zat rond het gemiddelde met 8,5 procent en Alkmaar bleef steken op 6,5 procent.

In Alkmaar steeg het aantal mensen deels of geheel in de WW van 1.345 naar 1.432. Langedijk kende toename van 263 naar 285 en Heerhugowaard van 630 naar 700. Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking is respectievelijk 2,4, 1,9 en 2,4 procent.

De hogere stijging heeft volgens UWV mogelijk te maken met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die het aantrekkelijker moet maken om werknemers in vaste dienst te nemen. Dat kan in december geleid hebben tot het einde van meer tijdelijke contracten.

Normaal is een groot deel van de mensen die vanaf januari zonder contract zit binnen een maand alweer aan de slag. De detailhandel en commerciële dienstverlening ondervonden in de wijde regio de grootste toename van WW'ers, maar verhoudingsgewijs leed de uitzendbranche het meest.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl