Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag voor de rechtbank in Alkmaar vijftien jaar cel tegen Juri H. uit Estland. Volgens de aanklaagster staat vast dat de 47-jarige Est bijna 19 jaar geleden de destijds 38-jarige kickbokser Coen de Nijs uit Alkmaar om het leven bracht. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

De Nijs werd op 22 juni 2001 van dichtbij achter in zijn hoofd geschoten. Dit gebeurde op klaarlichte dag in het centrum van Alkmaar. De politie tastte al die tijd in het duister, totdat H. de moord vorig jaar plotseling bekende toen hij in Nederland een celstraf uitzat voor wapenbezit. Hij zei uit wroeging te handelen.

De Est, die lang zweeg over het motief, zei vrijdagmorgen dat het ging om "een persoonlijk conflict". De aanklaagster geloofde daar niets van. Zij sprak van "een koelbloedige moord, uitgevoerd in opdracht, na een zeer professionele voorbereiding".
Pin It
Bekeken: 5244x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/