Alkmaar Centraal


Er is heel veel over gesproken en geschreven, maar nu gaat het er dan echt van komen. Begin 2022 worden de eerste patiënten welkom geheten in het nieuwe pand van Magentazorg aan de Jupiterstraat in Oudorp. Tenminste, als er niets tegenzit. Oktober van dit jaar moet de schop in de grond en dat betekent ook dat eerst het verplichte archeologische bodemonderzoek 'afgekaart' moet worden.

"Bij de graafwerkzaamheden worden ook archeologen vanuit de gemeente betrokken, dit is verplicht. Maar we verwachten niet dat we vertraging oplopen, of er moet wel een hele grote schat worden aangetroffen", laat communicatiemedewerker Tara van Oyen Alkmaar Centraal weten. "We gaan eerst bouwen, zodat de dagbehandeling nog in het oude gebouw kan blijven." Wanneer de bouw is voltooid wordt de dagbehandeling, zoals fysiotherapie overgebracht naar het nieuwe gebouw.

Dat nieuwe pand is vier verdiepingen, tegen zes verdiepingen voor het huidige pand, en op gezet volgens een zorghotel formule. In dit geval betekent dat, dat mensen er maximaal 60 dagen kunnen revalideren, daarna gaan ze naar huis of een andere plek.

Dinsdag 3 maart tussen 18.00 en 20.30 uur is er een inloopbijeenkomst over de plannen. Die wordt gehouden in het huidige pand van Revalidatie Alkmaar (dat de meeste mensen kennen als 'Lauwershof') aan de Jupiterstraat 10 in Oudorp.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl