Wie begint over Alkmaar en bruggen raakt daarmee een gevoelige snaar. Niet alleen in Alkmaar, maar ook nog ver daar buiten. De twee grootste hoofdpijndossiers zijn natuurlijk de Leeghwaterbrug (waar de gemeente Alkmaar maar weinig mee te maken heeft) en de Victoriebrug die al enige tijd rechtop staat omdat er bij de bouw één en ander is misgegaan.

Maar waar een dergelijk leed is, is ook ruimte voor relativerende humor. Bij beide bruggen is daarvan een voorbeeld te vinden. Bij de leeghwaterbrug prijkt een bord dat automobilisten oproept om in plaats van 112 hun moeder te bellen bij pech. Een stukje huisvlijt dat dat toch wel wat tijd moet hebben gekost.

De tekst bij de Victoriebrug heeft waarschijnlijk minder tijd gekost om aan te brengen en verwijst naar de bijnaam 'Viagrabrug' die in het TV-programma 'Kan niet waar zijn' kreeg. "Oud en stijf en nog geen wijf" is te lezen op één van de stalen balken. (Foto's: Sjaak Plukkel / Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 3612x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/