Alkmaar Centraal


Na vier mooie jaren als voorzitter van Gondelvaart Koedijk vertrekt Olaf Bonny, hij zich gaat zich meer bezighouden met het lokale voetballeven. "Het mooiste was dat het elk jaar drukker werd op de dijk. Dat voelt goed," vertelt Bonny aan Langedijk Centraal.

Hij denkt met veel plezier terug aan de periode dat hij de scepter zwaaide in het Koedijkse. Geboren in Den Helder was het voor beide partijen een beetje aftasten in het begin. "Maar al snel werd ik volledig geaccepteerd. Ik kon ook vertrouwen op een mooi team zeer kundige vrijwilligers, waaraan ik met een gerust hart van alles kon delegeren."

De organisatie kent diverse commissies, waarvan de botenbouwcommissie wel de belangrijkste is. "Zonder hen gaat het hele evenement niet door. Zij regelen de dekschuiten en sleepboten bij de verhuurder. Verder zorgt de pr-commissie voor de sponsoren, en de secretaris moet elk jaar weer de vergunningen regelen."

Heel veel tijd hoeft de nieuwe voorzitter niet kwijt te zijn zo weet Bonny: "We beginnen in februari, en hebben eens per maand een bestuursvergadering. Pas de laatste drie weken wordt het druk, en op de dag zelf is de voorzitter aanspreekpunt voor alles en iedereen." Wie solliciteert en wordt aangenomen legt zich vast voor vier jaar om dit grote evenement, een stuk cultureel erfgoed, jaarlijks doorgang te laten vinden Uiteraard met hulp van het grote vrijwilligersleger.

De nieuwe voorzitter hoeft overigens niet per se uit de eigen gelederen te komen. Op 6 maart is de algemene ledenvergadering. Bonny: "Tegen die tijd hopen we een nieuwe voorzitter te hebben. Ik blijf overigens wel actief als vrijwilliger, ik zou het anders allemaal veel te veel gaan missen." Wie wil solliciteren naar het voorzitterschap kan dat doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl