Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Een jaar geleden startte Alkmaarsche Boys met Walking Voetbal en dat bleek een schot in de roos. Inmiddels heeft ook Kolping Boys al weer een tijdje een 'afdeling' Walking Voetbal en was er niet langer te ontkomen aan de eerste echte stadsderby: Kolping Boys tegen Alkmaarsche Boys.

Woensdagmiddag traden de sportieve krasse knarren aan en werd de wedstrijd afgetrapt door een enthousiaste wethouder Sport Pieter Dijkman: "Het is mooi om te zien dat het Walking Voetbal inmiddels een echt onderdeel van de clubs is geworden", zo liet hij het aanwezige publiek weten. Ook de spelers zelf zijn enthousiast. "Het is vooral de pret in de kleedkamer en met elkaar, het is gewoon hartstikke leuk", laat Jaap Lub van Alkmaarsche Boys weten. Tegenspeler Bert Ketelaar van Kolping Boys baamt dat: Het is sociaal, het is sportief, dus heerlijk!" Om dat toch aan te vullen met: "Maar het blijft wel voetbal dus het is natuurlijk wel een strijd".

Er zijn wel een paar belangrijke extra regels bij Walking Voetbal, dat bovendien op een kleiner veld wordt gespeeld. "Je mag niet rennen, je mag de bal niet hoger spelen dan de heup en er is geen keeper. Ook is het fysieke natuurlijk wat minder. Het gaat erom dat iedereen lekker bezig is en niet dat we blessures krijgen", zo laat Eric te Paske, die het Walking Voetbal namens de KNVB begeleidt, aan Alkmaar Centraal weten. De gespeelde stadsderby viel in goede aarde bij beide teams en het publiek. De uitslag? Die is van secundair belang bij Walking Voetbal... Zeggen ze.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl