Mocht het coronavirus ook deze regio bereiken, dan hebben de Veiligheidsregio en de GGD het 'voor het zeggen'. Nu de minister van Volksgezondheid de ziekte als een 'A'-ziekte heeft aangemerkt, kan de Veiligheidsregio vergaande maatregelen nemen.

Aan het hoofd van de Veiligheidsregio staat de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge, die afgelopen week aan de Alkmaarse raad uit heeft gelegd dat hij in nauw overleg is met beide instanties en de ontwikkelingen nauw in de gaten houdt. De burgemeester kan een ziekenhuis dwingen een patiënt in quarantaine op te nemen, een patiënt dwingen zich te laten behandelen en iemand met ziekteverschijnselen bij zijn of haar werklocatie vandaan houden.

Wie in een dergelijk geval niet doet wat de burgemeester zegt kan een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen, of een boete van maximaal  85.000 euro.
Pin It
Bekeken: 5576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/