Alkmaar Centraal


De gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk willen de strijd aangaan met cybercriminaliteit en zijn daarom op zoek naar Junior Cyber Agents. Dat zijn kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud die door het spelen van een spel leren hoe ze zichzelf en hun omgeving kunnen wapenen tegen online gevaren.

Het spel heet Hackshield en brengt de spelers op de hoogte van hacken, datalekken en andere online gevaren en van cyberveiligheid. Er moeten puzzels worden opgelost, vragen worden beantwoord en 'Shields' worden verzameld. Na de basistraining mag je jezelf Cyber Agent noemen en kun je ook anderen waarschuwen en zorgen voor een veiligere digitale wereld.

De beste Cyber Agents uit Alkmaar worden in april gehuldigd op het Alkmaarse gemeentehuis omdat de gemeente Alkmaar ze ziet als 'helden van de toekomst'. Ook Langedijk en Heerhugowaard  zoeken Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl