Alkmaar Centraal


Afgelopen weekend heeft de pas 17-jarige Bilal El Alaoui uit Alkmaar zijn drie ervaren tegenstanders in de C-Klasse weten te verslaan op het Rings kickboks evenement in Mijdrecht. Door zijn overwinningen op Pascal Zoll, Yassin Ettaki en Mustapha Kenboosh heeft "Gixx" voldoende partijen gewonnen om naar de B-klasse te promoveren.

Ondanks zijn leeftijd heeft Bilal al aardig wat bekendheid verworven in het kickbokswereldje, mede door zijn weergaloze doorzettingsvermogen. Bilal had met zijn coach L’Houcine Ouzgni van No Limit / Team Aussie dan ook heel wat tijd in de voorbereiding gestoken. Tijdens het toernooi betaalde dat zich uit. Met zijn 72 kilo was hij aan de lichte kant in de sub-75 kg groep. Eén tegenstander was zelfs 77 kilo, maar dat deed Gixx niets. Zijn drie tegenstanders waren niet opgewassen tegen de kracht en technische hoogstandjes van de complete vechter uit Alkmaar.

"Team Aussie is enorm trots op dit jonge talent", zegt Marja van Huffel van het team. "We gaan ons met Bilal nu focussen op de voorbereiding van de komende wedstrijden in de hogere klasse." (foto: Facebook / No Limit)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl