Alkmaar Centraal


In het natuurpark Geestmerloo komt een herdenkingsbos voor kinderen die zijn overleden. Er is plaats voor 600 bomen in het Bos der Omarming, elk voor een overleden kind. Volgens de stichting achter het initiatief staat de groei van de bomen symbool voor ‘verder gaan’ voor de nabestaanden. In november kunnen de eerste bomen de grond in.

Midden in het bos komt een ontmoetingsplek in de vorm van een labyrint. Dat  labyrint staat symbool zowel voor de weg naar binnen als naar buiten voor verborgen verdriet, zonder te verdwalen. Het centrum van het plein is te beschouwen als bron van het leven en de liefde. "Daar kunnen mensen met elkaar in contact komen en herinneringen delen", aldus Lia Schrier van de stichting.

Voor de ontmoetingsplek is de stichting nog op zoek naar donaties. "Voor de cirkel van 13 meter doorsnee hebben we 1.000 stenen nodig. Mensen kunnen voor 10 euro een steen kopen. Met 10.000 euro kunnen we de ontmoetingsplek dus aanleggen."

Donderdagavond 5 maart organiseert Uitvaartbegeleiding Mara overigens een informatieavond over Geestmerloo in Avenhorn. Meer hierover op natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl. (foto: Facebook / Geestmerloo)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl