Maandag 9 maart start het Trompetterkorps Alkmaar met een nieuwe Music-4U cursus. Dit is een gratis opleiding waarmee kinderen vanaf 8 jaar oud de beginselen van de muziek kunnen leren in twee keer dertien weken.

In de eerste dertien weken worden de basistechnieken van muziek maken aangeleerd en komen meerdere blaas- en slagwerkinstrumenten aan bod. Daarna kunnen de kids een instrument uitkiezen, om verder mee te oefenen. Na afloop van beide perioden kunnen ze met hun ouders en de muziekleraar kijken of ze door willen gaan met lessen bij het Trompetterkorps Alkmaar.

De lessen zijn telkens op maandag van 18:30 tot 19:30 uur in clubgebouw de Toeterboet, Olympiaweg 17A in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op trompetterkorpsalkmaar.nl.

In de afgelopen elf jaar heeft Music-4U honderden kinderen kennis laten maken met muziek en het voortbestaan van Trompetterkorps Alkmaar voor de komende jaren gewaarborgd. Muziekvereniging Soli Deo Gloria is mede-initiatiefnemer en het project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.
Pin It