Alkmaar Centraal


De Alkmaarse politie gaat intensiever samenwerken met de bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente. Ze gaan meer informatie en camerabeelden uitwisselen. Politieteamchef Alkmaar Jaap van der Woude: "We kunnen op deze manier de samenleving efficiënter ten dienste zijn en voorkomen dat we dingen dubbel doen of erger, niet doen."

Burgemeester Piet Bruinooge: "Politie en boa’s werken vaak in dezelfde gebieden. Het is dus belangrijk dat zij niet naast elkaar maar mét elkaar werken. Gelukkig hebben we goede afspraken gemaakt om beperkingen zoals het delen van informatie op te lossen en efficiënt te handhaven op criminaliteit, overlast en hinder."

Met de boa’s worden op het vlak van openbare orde en leefbaarheid politiegegevens gedeeld en andersom kunnen de boa's bijspringen als er extra ogen en oren gewenst zijn voor opsporing van strafbare feiten. Wanneer nuttig worden als het kan gezamenlijke briefings gehouden. De politie en gemeente hebben daarbij privacy hoog in het vaandel staan.

Het meest concrete voorbeeld is het direct delen van beveiligingsbeelden. Op deze manier zijn al meerdere aanhoudingen op heterdaad verricht. Ook mogelijke problemen op het Bolwerk en rondom de parkeergarage De Vest wordt met de nieuwe afspraken gezamenlijk aangepakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl