Alkmaar Centraal


Woensdag ging de raadsavond van Regio Alkmaar in het gemeentehuis van Castricum over de Provinciale Omgevingsverordening. Zo'n 100 raadsleden, statenleden, wethouders, betrokken ambtenaren en vertegenwoordigers van belangenorganisaties kwamen bijeen om zich te laten informeren over de gevolgen op de gemeentes van de nieuwe verordening.

De projectleider van de provincie trapte af met een toelichting op de Omgevingsverordening en dan met name over de invloed op Regio Alkmaar. Zijn verhaal werd gevolgd door vier pitches van de Natuur en Milieu Federatie, LTO Noord-Holland Noord, projectleider Regionale Energie Strategie en twee vertegenwoordigers van Woningmakers. Daarna namen de sprekers plaats aan vier gesprekstafels om van gedachten met raadsleden.

Bij de afsluiting bleek dat de raadsleden waarde hechten aan deze informatie-uitwisseling en ze bevestiging zagen van de waarde van het indienen van gemeentelijke zienswijzen.

De eerste avond opgezet door de Regio Raadsgroep, bestaande uit twee raadsleden vanuit alle zeven gemeenten van Regio Alkmaar, bleek een groot succes en smaakt naar meer. (foto: castricum.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl