Alkmaar Centraal


Ze was even de meest besproken 'dame' van Alkmaar en hield de gemoederen flink bezig. De politiek wilde zich er niet aan branden maar had er wel een mening over, en uiteindelijk besloot het bestuur van de stad dat ze geen permanente plek kreeg. We hebben het natuurlijk over het beeld Susanne dat na de afwijzing van de vergunning op een dak aan de Dijk belandde.

De komende tijd breng ze door in de werkplaats van Cees van Oijen: "Ja het is wel even mooi geweest zo. We hebben begrepen dat we ook voor de plek op het dak een vergunning moesten hebben." Een klein momentje mocht echter niet ontbreken tijdens het afscheid. Susanne werd nog één keer door de binnenstad gereden met tussenstop op de gewelfde stenenbrug.

"De reacties van de mensen zijn en blijven gewoon leuk, er wordt maar zeer sporadisch negatief gereageerd", verteld Van Oijen aan Alkmaar Centraal. "We gaan zorgen dat een mooi plekje krijgt maar waar weten we nog niet. Gevraagd of hij nog overwogen heeft een vergunning aan te vragen voor de plek op het dak reageert hij: "Nee hoor, we willen het ook niet groter maken dan het is. Het is mooi zo."

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was bij de verdwijning van Susanne en maakte een serie foto's die te zien is op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl