Alkmaar Centraal


De gemeenten in Noord-Holland Noord hebben de uitvoering van taalles voor volwassenen ondergebracht bij het ROC Kop van Noord-Holland. Alkmaars onderwijswethouder Elly Konijn en ROC-bestuursvoorzitter Aad de Wit tekenden hiervoor een convenant in het Alkmaarse stadhuis. Men hoeft hier overigens niet voor naar Schagen of verder. Zo is er samenwerking met het Clusius College.

“Iedereen in onze regio moet mee kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt", aldus Elly Konijn. "Onderwijs voor volwassenen moet daarom voor iedereen toegankelijk zijn. Met deze overeenkomst zorgen wij daar samen voor.”

ROC Kop van Noord-Holland heeft ruime ervaring met beroepsonderwijs, cursussen en trainingen. Momenteel biedt het ROC taaltrajecten aan in 20 plaatsen in regio Noord-Holland Noord. Aad de Wit: "De afgelopen vijf jaar werkten we al intensief samen met de regiegemeente Alkmaar en de overige gemeenten in de regio. In deze periode hebben we in piekperiodes met meer dan 50 docenten voor meer dan 1.400 cursisten per schooljaar educatie verzorgd. We hebben de afgelopen jaren onze expertise op het gebied van laaggeletterdheid verder uitgebouwd en gaan voor een even succesvol vervolg!”

Het ROC en het Clusius College hebben al enige jaren de krachten gebundeld. Alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen worden aangeboden onder de ‘vlag’ van Onderwijsgroep Noordwest-Holland. (foto: Jan Jong)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl