Alkmaar Centraal


Maandag hebben Jasmijn Jong en de broertjes Tim en Daan Sinnige uit Alkmaar met trots de klimaatbundel van de Kids Climate Conference (KCC) aan burgemeester Piet Bruinooge overhandigd. Daarin staan de creatieve oplossingen die de kinderen bedacht hebben tijdens de zesde editie van de Kids Climate Conference.

Het college was enthousiast over de aanbevelingen en gaat het betrekken van kinderen als adviseurs serieus overwegen, naast de al bestaande Jongerengemeenteraad.  Enkele aanbevelingen van de kinderen: elk bedrijf een kinderbestuur, een regeling dat fabrikanten en supermarkten plastic terugnemen, statiegeld op meer verpakkingen, plastic-visser als betaald beroep en veggie-vrijdag op scholen.

De KCC is een junior klimaattop waar 150 Vlaamse en Nederlandse kinderen tussen de acht en veertien jaar zich buigen over natuur, klimaat, duurzaamheid en gezondheid. Tijdens het weekend zetten de kinderen samen met partners die met voeding bezig zijn stappen die leiden tot een betere wereld. Een groot thema hierin is ook het terugdringen en liefst zelfs het uitbannen van plastic in de gehele voedingsindustrie. (foto: studio Natzijl)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl