Alkmaar Centraal


De corona-uitbraak is ook goed te voelen in de kinderdagverblijven in Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. "Normaal komen hier elke dag 30 tot 40 kinderen. Gister waren ze op één hand te tellen", vertelt een woordvoerder van De Rekeltjes in Alkmaar. "Er is wat onduidelijkheid of we ook kinderen mogen toelaten met één ouder die vitaal werk doet. Bij zulke geringe aantallen als nu zullen we geen nee zeggen, maar het wordt anders als de groepen groter worden."

Onder het personeel van De Rekeltjes is totnogtoe geen uitval. Iedereen is gezond en wil ook graag aan het werk blijven. "Onze mensen zijn heel betrokken en we krijgen veel waardering van ouders. Het is een uitdaging om de steeds veranderende richtlijnen goed na te leven en de ouders zo goed mogelijk te blijven inlichten."

In Heerhugowaard heeft Villa Kakelbont zes vestigingen gesloten. Eéntje is er nog open en dat is Kindcentrum Eclips. Normaal worden er verspreid over alle vestigingen dagelijks zo'n 200 kinderen opgevangen.  Maandag kwamen minder dan tien kinderen opdagen, allemaal met twee ouders in een vitaal beroep. Dinsdag waren dat er tussen de 50 en 20, waaronder ook kinderen met één ouder die vitaal werk doet.

"We vertellen ze dan wel dat, als zij ook hun kinderen brengen, de groepen kinderen groter worden, en daarmee ook het besmettings- en verspreidingsgevaar", laat een woordvoerster weten. "Wij adviseren ze eerst in hun omgeving een oplossing te vinden. Dat begrijpen ze, het wordt gewaardeerd." Van het het personeel zitten zes mensen ziek thuis, op een bestand van enkele tientallen.

De overkoepelende organisatie van alle kinderdagverblijven in Langedijk, Allente, laat weten dat ook zij slechts geopend zijn voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Als een kind verkouden is, hoest, niest, keelpijn en koorts heeft dient het thuis te blijven. "Staatssecretaris Van Ark liet ons vandaag weten dat ze grote waardering heeft voor de inzet van de kinderopvangorganisatie en alle medewerkers. Dat is een welverdiende pluim voor iedereen in de branche." De komende dagen bekijkt Allente of de kinderen in de groepen kunnen blijven waar ze nu in zitten, of dat aanpassingen nodig zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl