Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Door de maatregelen rondom het coronavirus ligt ook de prostitutie op de Achterdam plat. De ramen in het spannendste straatje van Alkmaar zijn verlaten. Op de deuren zitten briefjes met daarop de tekst dat de kamers tot nader order gesloten zijn. "Sinds we gisteren moesten sluiten, krijg ik uitsluitend telefoontjes van klanten met de vraag of we nu werkelijk dicht zijn", zegt exploitant Kees van Ojen tegen mediapartner NH Nieuws. "Ze moeten iets anders verzinnen."

Al eerder werden maatregelen genomen om de kans op besmetting met covid-19 te beperken. Want het oudste beroep is risicovol in deze tijd. De kamers werden voorzien van handzeep en andere desinfecterende middelen. Sommige sekswerkers hielden het eerder al voor gezien. Nu is iedereen naar huis. Van Ojen: "We hebben de meiden de huur van gisteren teruggeven en verteld dat we sluiten. Daar was alle begrip voor. Veel meiden waren ook bang dat de grenzen dicht gingen en kozen al eerder eieren voor hun geld. Je kan in deze tijd beter bij je familie zijn."

Ondanks alle berichtgeving zijn op de Achterdam een aantal vaste klanten te vinden. Een van hen wil NH Nieuws anoniem wel te woord staan. "Als iedereen 1,5 meter van elkaar af moet staan dan kun je hier moeilijk naar binnen gaan. Het is nu een stuk minder gezellig, daar komt het op neer."

Kees van Ojen begrijpt het besluit van het kabinet om deze maatregel te nemen. Hij hoopt wel dat het niet te lang gaat duren. "We hebben wel wat vet op de botten maar het is wel een financiële klap. Het wordt een slecht jaar, maar een slecht jaar is nog geen slecht leven."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl