De coronacrisis heeft ook het Alkmaarse cateringbedrijf Food for the Mood van Ludo van Twuijver getroffen. Bijna alle opdrachten zijn geannuleerd, een enkele is verplaatst. Ludo denkt het met de overheidssteun en een eigen buffer tot juni uit te kunnen zingen: "Als we dan weer open gaan heb je nog wel het probleem dat de opdrachten weer moeten gaan binnenstromen. Dat is nog maar afwachten.".

Er komt dus geen stuiver binnen en hij onthoudt zich van sociale contacten, maar Ludo wilde toch zijn 40e verjaardag vieren. Bij voorkeur met anderen. Daarom trakteerde hij vrijdag honderden mensen in onder andere verzorgingshuizen op heerlijke gerechtjes. Bij De Palatijn, t Rekerheem en De Oldeburgh genoten meer dan 500 mensen van Ludo's kookkunst

"Juist nu deze instellingen de deuren moeten sluiten voor bezoek vind ik het belangrijk bewoners en personeel een hart onder de riem te steken", laat Ludo Alkmaar Centraal weten. Zijn initiatief kon rekenen op lovende reacties, het personeel bracht de boodschap van de bewoners over dat het allemaal heel lekker gesmaakt had, want Ludo en zijn zzp'ers bleven ver bij de bewoners uit de buurt. De verzorgers serveerden de delicatessen.

Ludo zit intussen niet bij de pakken neer en zit ook niet stil. In plaats van voor inkomsten te zorgen, door bijvoorbeeld ook te gaan thuisbezorgen, besloot hij om juist geld uit te gaan geven. "Vrijdag ben ik de 'proeverij gerechtjes' uit gaan delen omdat de mensen daar dat zo verdienen. Bewoners én verplegend personeel.  Ik wilde iedereen even laten vergeten in wat voor ellendige situatie we nu zitten met z'n allen." Met de ludieke actie hoopt hij wat goodwill te kweken. "Wat je geeft krijg je uiteindelijk ook terug. Daar geloof ik in. Bovendien was ik vrijdag jarig, dan deel je uit", besluit Ludo.
Pin It
Bekeken: 3324x
https://ee.itk.ac.id/data/