BAM Wonen heeft 48 verduurzaamde sociale huurappartementen opgeleverd aan Woonwaard. Het gaat om woningen uit de jaren '60, gelegen aan de Koelmalaan en de Reinaertlaan in Alkmaar. De woningen dragen na tien maanden grondige verbouwing het energielabel A++. Met een netto warmtevraag van ver onder de 50 kW/m2 wordt per jaar zo'n 68.000 m3 gas en 163.000 kg CO2-uitstoot bespaard.

De gevels zijn voorzien van na-isolatie, steenstrips en stucwerk, het is dak geïsoleerd en kozijnen zijn vervangen. Er is een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd voor schone en gezonde lucht en door aansluiting op het HVC-warmtenet konden de schoorstenen plaats maken voor (extra) zonnepanelen.

Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard: "Dit project is een mooi voorbeeld van onze bewonersparticipatie. De bewoners hebben de top vijf aan wensen aangegeven op het gebied van veiligheid, gezondheid, toegankelijkheid, duurzaamheid en uitstraling. Deze top vijf heeft Woonwaard in dit project kunnen verwerken. Daar zijn we dan ook trots op."

Met de grootschalige renovatie hebben de gebouwen meteen een grondige facelift gekregen. Daarnaast is er nu een lift, is de galerijvloer verhoogd voor betere toegang tot de woningen en zijn er nieuwe hekken aan de galerij- en balkonzijde geplaatst. De entree is vernieuwd met een door bewoners gekozen deur en er is nu een aparte scootmobielruimte.

Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen, kijkt tevreden terug op de samenwerking bij het complexe en ook vernieuwende project. "We hebben de renovatiecategorieën hoogbouw en nul-op-de-meter kunnen combineren tot een nieuwe categorie. Deze nieuwe kennis en ervaring kunnen we mooi gebruiken voor talloze andere flatgebouwen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl