Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


In skatepark Oudorp in Alkmaar was het dinsdag rustiger dan normaal. Vooral jonge kinderen waren er aan het spelen. Maar een paar tieners en twintigers zijn aan het skaten en iedereen blijft op gepaste afstand. Dat moet ook wel, want die dag was een Noodverordening afgekondigd met onder andere een verbod voor iedereen boven de 12 jaar op het samenkomen met meer dan drie personen (in de video wordt per abuis ook gezegd met meer dan twee samenkomen verboden is).

Wie toch met meer bij elkaar komt dan toegestaan, kan een boete verwachten of nog strengere maatregelen over zichzelf afroepen. Burgemeesters mogen nu een gebiedsverbod opleggen aan overtreders. "Dat je op het moment dat je er al komt de sjaak bent", legt Alkmaars burgemeester Piet Bruinooge uit aan mediapartner NH Nieuws.

In de strijd tegen het coronavirus is het van cruciaal belang dat ook jongeren zich echt houden aan de voorschriften. Bruinooge, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: "Wij doen niet voor niets een oproep om zich daaraan te houden. Je hebt ook te maken met anderen en eigenlijk besmet je die dus ook. Doe het nou gewoon, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ouders en voor je grootouders."

Niet met drie of meer rondhangen dus als je ouder dan 12 jaar bent, hoezeer je je ook verveelt. En de regel voor iedereen is: afstand houden. Voor de voorzitter is het zonneklaar: "Probeer zoveel mogelijk thuis te blijven. Ik snap dat het heel moeilijk is. Ik zou ook liever buiten zijn met dit prachtige weer, maar doe het nu even niet."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl