Alkmaar Centraal


Huurders van corporatiewoningen in de regio Alkmaar kunnen voortaan voorrang krijgen als ze verhuizen naar een woning die beter bij hen past. Dit hebben de gemeenten, de SVNK-corporaties en hun huurdersvertegenwoordigers met elkaar afgesproken.

De nieuwe doorstroomregels gaan in op woensdag 1 april in alle gemeenten van Regio Alkmaar: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Aangesloten corporaties bij de SVNK zijn Kennemer Wonen, Van Alckmaer, Wooncompagnie, Woonstichting Langedijk en Woonwaard.

Voorrang in drie verschillende situaties mogelijk voor mensen die ingeschreven staan als woningzoekende bij de SVNK en die nu in een huurwoning wonen in de regio Alkmaar van een SVNK-corporatie. De drie situaties zijn als volgt:

Een één- of tweepersoons huishouden wil vanuit een woning met minstens vier kamers (= minstens drie slaapkamers) verhuizen naar een huurwoning met hooguit drie kamers (= met één of twee slaapkamers). Deze voorrangsregel is onder andere interessant voor senioren van wie de kinderen het huis uit zijn.

Een gezin waarvan minstens drie kinderen op één kamer slapen wil verhuizen naar een grotere bestaande huurwoning. Deze afspraak volgt een voorrangsregeling verviel op 1 juli 2019, toen de huidige Huisvestingsverordening werd vastgesteld.

Nieuwbouwcomplexen kunnen door de gemeente, de bouwende corporatie en beherende huurdersorganisatie aangewezen worden om huurders, die tot een bepaalde doelgroep horen, voorrang te geven. De voorwaarden kunnen per nieuwbouwcomplex verschillen.

Voor meer informatie, ga naar svnk.nl. Indienen van een aanvraag kan vanaf 1 april.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl