Alkmaar Centraal


De buurtpreventie appgroep 'De Horn' kampt met leegloop na het spoor van vernielingen dat afgelopen week door twee jongeren werd achtergelaten in Alkmaar Noord. De politie heeft twee jonge verdachten opgepakt, maar het incident hield de gemoederen in de appgroep flink bezig; men hield elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen en om de eigen auto te controleren Dat was volgens de beheerder niet de bedoeling.

"Ik ga echt mensen verwijderen die zich niet aan de regels willen houden. Die regels zijn met de politie en de gemeente afgesproken. Bij deze sluit ik de discussie", zo schreef de beheerder. "Het is hier geen theekrans." De beheerder maakte duidelijk dat de appgroep alleen voor 112-achtige meldingen bedoeld is, waarbij de politie nog kans maakt de daders te pakken. Het gevolg is echter dat de groep nu door een flink aantal leden verlaten wordt.

"Ik heb er even over nagedacht, maar ik ga helaas ook uit de app groep. Ik ben van mening dat in de buurtpreventie app de melding van op grote schaal vandalisme aan auto's in de buurt een waarschuwing is aan iedereen van kijk even naar je auto of er schade is. En dan wel voor corona-hulp gaan gebruiken? Ik begrijp het echt niet en vind het jammer. Succes verder!", zo meldt één van hen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl