Alkmaar Centraal


Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft donderdag toegezegd dat er vanaf 1 april 1.600 bedden voor intensive care beschikbaar zullen zijn in Nederland. Piet Bruinooge, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, liet donderdag tegenover mediapartner NH Nieuws weten dat die de komende tijd waarschijnlijk allemaal hard nodig zullen zijn.

Bruinooge heeft groot respect voor alle zorg- en hulpverleners en volgens hem doen ze het hartstikke goed binnen de Veiligheidsregio. "Top echt helemaal top. Het is hard werken. Vooral de mensen in de ziekenhuizen hebben het heel erg zwaar. En we zijn er nog niet. We hebben echt nog wel een paar weken of zelfs maanden te gaan, dus laten we elkaar daarin (spreekwoordelijk red.) vasthouden". De voorzitter roept mensen op om de zorg- en hulpverleners steun te bieden.

Bruinooge wordt dagelijks bijgepraat over de situatie in de ziekenhuizen in de Veiligheidsregio: "Ik ben er zelf niet geweest want je moet niemand voor de voeten lopen. De beelden zijn volstrekt helder. Men moet keuzes maken. Men zit met mensen op de IC die met een lastige situatie zitten. Dat is natuurlijk spannend". Gelukkig had minister De Jonge net 1.600 IC-bedden toegezegd. "We zullen ze waarschijnlijk allemaal heel hard nodig hebben."

Bruinooge spreekt nog maar weer eens lof uit voor alle zorg- en hulpverleners, maar hij heeft ook een goed woord voor alle bewoners van de regio: "Ik ben over het algemeen zeer tevreden over hoe de samenleving zich gedraagt". Toch blijft hij hameren op het houden van sociale afstand. "Zorg niet dat je het coronavirus verspreidt, maar dam het in."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl