Alkmaar Centraal


Om ondernemers en instellingen tegemoet te komen bij de coronacrisis wil het college van Alkmaar een economisch-maatschappelijk noodfonds met daarin 1,5 miljoen euro oprichten. De gemeenteraad neemt hier zodra dit mogelijk is een besluit over. Daarnaast biedt het college uitstel van legesbetaling door ondernemers en instellingen.

Doel van het noodfonds is om, wanneer de crisis is overwonnen, een sterke impuls te geven aan de economie en het maatschappelijk leven in Alkmaar. In overleg met het bedrijfsleven, culturele en maatschappelijke ondernemers en de sportsector wordt gekeken naar gerichte collectieve investeringen. Een van de speerpunten is weer op gang brengen van bezoekers- en toeristenstromen.

Afgelopen vrijdag kondigde het Alkmaarse college al een aantal directe steunmaatregelen voor ondernemers aan, waaronder uitstel van belastingbetalingen voor ondernemers (incl. zzp’ers) tot 1 juli 2020 en extra inzet van het Ondernemersloket. Daarbij komt nu  uitstel voor betaling tot 1 juli 2020 van gemeentelijke leges, die vóór 1 maart waren aangevraagd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl