Alkmaar Centraal


In de nieuwe RIVM-cijfers van vrijdag rond 14:00 uur staat dat het aantal gemelde corona-patiënten met 14 stijgt naar 99 in regio Alkmaar. De helft komt uit Alkmaar, waar nu 39 registraties zijn. Nadat begin deze week een inwoner van Heerhugowaard stierf in verband met covid-19, is nu ook een 81-jarige man uit Schermerhorn overleden.

Zowel in Heerhugowaard als Langedijk werd één nieuwe patiënt gemeld, waardoor de totalen uitkomen op 20 en 14. Bergen zag twee nieuwe gevallen en Heiloo drie, waarmee het totaal aantal corona-patiënten steeg naar respectievelijk 16 en 13.

Heerhugowaard, Langedijk en Bergen vertonen nu een min of meer lineaire stijging van besmettingsgevallen. Heiloo en met name Alkmaar vertonen daarentegen een licht oplopende trend.

Landelijk ging het aantal totaal positief geteste personen met 1.172 omhoog naar 8.603 en overleden 112 patiënten, waardoor het totaal aantal sterfgevallen in verband met covid-19 uitkomt op 546. Toch lijken genomen maatregelen effect te hebben in het land: het aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen en op IC's vlakt wat af.

Het werkelijke aantal corona-patiënten ligt zeer waarschijnlijk (ruim) hoger dan gemeld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl