Alkmaar Centraal


De politie en gemeenten roepen mensen op om met dit mooie weer niet zoals vorig week er massaal op uit te trekken en zich niet aan veiligheidsmaatregelen te houden. "Even een frisse neus halen of zorgen voor gezonde beweging is geen punt, maar doe dat met inachtneming van de gestelde maatregelen. Houd onder andere 1,5 meter afstand en blijf in uw eigen omgeving."

De politie vraagt om thuis te blijven als het niet nodig is. "Daar kunt u levens mee redden. Niet alleen uw eigen leven of die in uw naaste omgeving, maar ook die van de inwoners van de dorpen, die vorig weekend overspoeld werden door dagtoeristen. Zij konden [vorig weekend] zelf niet eens meer veilig een frisse neus halen."

Politie Noord-Holland Noord heeft een nieuw "speeltje" voor de surveillance op het strand en in het duingebied: drones met een speaker, waarmee een waarschuwing gegeven kan worden. Deze manier van surveillance is uniek in Nederland en wordt slechts in een paar landen al toegepast.

Wie de regels overtreedt wordt aanvankelijk alleen gewaarschuwd, maar daarna loopt men het risico op een boete tot 400 euro. Mensen die erg koppig zijn kunnen worden aangehouden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl