Alkmaar Centraal


Er zijn oplichters die misbruik maken van coronavirus, maar daarnaast de "gewone" oplichterij gewoon door. Zelfs op een zaterdagavond, en zelfs via de diensttelefoon van de politie, al was dat waarschijnlijk niet de bedoeling. Alkmaars wijkagent Bas Wijnen kreeg een sms, zogenaamd van de Belastingdienst, met een herinnering dat er nog 469,90 euro aan schuld open stond.

"Sinds wanneer stuurt de belastingdienst op zaterdagavond een sms? De criminelen zijn wanhopig; als je zelfs een wijkagent op zijn diensttelefoon op een zaterdagavond probeert op te lichten", grapt Wijnen op Twitter. De poging tot phishing was compleet met kenmerk, een iDeal link voor betaling en een deadline waarna een gerechtsdeurwaarder tot beslaglegging zou overgaan.

"Trap er niet in mensen. Ik zie mensen aan de deur, brieven, mails, apps en nu ook sms-oplichtingen voorbij komen. Klik nergens op. Verwijder het en twijfel je? Bel dan, in dit geval, maandagochtend de belastingdienst."

Uit de Twitter-reacties blijkt dat een aantal volgers eveneens doelwit is geweest, ook via mail. Eén volger kreeg een claim van ruim 2150 euro. Een ander tipt dat de Belastingdienst alleen met hele euro's werkt. (foto: Twitter @wijkagentdemare)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl