Alkmaar Centraal


Na inleidende schetsen is het ontwerpproces voor het Integraal Kindcentrum Vroonermeer-Noord nu dan echt gestart, net als de opstelling van het bestemmingsplan. Dit blijkt uit een voortgangsrapportage over de SOED, oftewel 'Scholen Onder Eén Dak'. In dit tweede kwartaal van 2020 start de inspraakronde. Naar verwachting is het technisch ontwerp in het vierde kwartaal gereed, kan de bouw begin mei 2021 starten en is de oplevering eind juni 2022.

De ontwikkeling voor het scholengebouw liep een jaar vertraging op om verschillende redenen. In de rapportage wordt gewezen naar conflicterende belangen tussen scholen en de opvang, de hoeveelheid belanghebbenden en het ontwerp zelf. Niet alleen moet het complex meerdere organisaties naar tevredenheid onderdak bieden op een behoorlijk beperkt terreinoppervlak, het pand moet ook dienen als geluidswal en het moet passen in de omgeving.

De vertraging zorgt voor een fiks groter prijskaartje. Aanvankelijk reserveerde de gemeente kredieten van 5 miljoen voor de scholen met gymzaal en 1,4 miljoen euro voor de kinderopvang, maar door aangescherpte (BENG) energienormen en vooral de opgelopen bouwprijzen, is dat krediet in 2019 opgekrikt naar totaal 9,5 miljoen om zeker te zijn van kostendekking. Er wordt met de architect geprobeerd om weer wat tijd terug te winnen. (foto: Pixabay)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl