Alkmaar Centraal


Het RIVM is overgestapt van een interactieve kaart met het aantal nieuwe meldingen van patiënten per gemeente naar eentje met ziekenhuisopnames. Daarmee wordt de eerste groep lastig vast te stellen. Wat betreft opnames in de regio is het aantal sinds maandagmiddag gestegen van 48 naar 55. Of ze allemaal in het Alkmaarse Noordwest ziekenhuis liggen is niet bekend.

Het aantal Alkmaarders in het ziekenhuis liep van 16 op naar 19, het aantal Heerhugowaarders van 15 naar 17. Vanuit Langedijk blijft het aantal gelijk op 6 en vanuit Bergen op 8. Heiloo kende een stijging van 3 naar 5.

Het totaal meldingen van positief geteste patiënten in heel Nederland steeg met 845 naar 12.595 en het van patiënten opgenomen (geweest) met 722 naar 4.712. In ieder geval de eerder en ook zwaarder getroffen provincies hebben hun piek gehad. Het aantal gemelde sterfgevallen gerelateerd aan het coronavirus ging omhoog van 175 naar 1.039.

Het zwaartepunt qua leeftijd ligt bij de ziekenhuisopnamen tussen de 70 en 79 jaar en bij overlijden tussen de 80 en 84 jaar. Bovendien hadden veel mensen al (chronische) aandoeningen, met name aan de longen, het hart- en vaatstelsel en/of diabetes.

PS: het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk ruim boven het aantal meldingen. Daarnaast komt het voor dat meldingen niet meteen dezelfde dag nog worden gedaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl