Alkmaar Centraal


De politie van Alkmaar heeft vorige week een ludieke en mentaal belastende werkstraf uitgedeeld aan een groep jongeren die zich niet aan de corona-maatregelen hielden. Inmiddels is het strafwerk binnen, met excuses voor het overtreden van de regels en het hebben van een grote mond.

De groep jongens hield zich vorig week woensdag zich op de Vondelstraat niet aan de toen geldende veiligheidsvoorschriften en dat was eerder in de binnenstad ook al waargenomen via cameratoezicht. Mazzel voor hen dat de huidige noodverordening nog niet van kracht was, maar de agenten vonden een straf toch wel nodig.

"Na een gesprek met de ouders is afgesproken dat de jongens de persconferentie van onze minister president M. Rutte d.d. 23 maart terug zouden kijken. Hiervan hebben zij een samenvatting gemaakt en ingeleverd", aldus de politie. De jongens boden hun excuses aan. In ieder geval eentje deed dat ook omdat hij een grote mond had toen ze werden aangesproken.

"Inmiddels zijn wij zover dat er geen samenvattingen meer uitgedeeld worden. Na een waarschuwing riskeert iedereen [ouder dan 15 jaar red.) een bekeuring van 390 euro". Jeugd van 12 tot en met 15 jaar riskeert een boete van 95 euro. Voor kinderen onder 12 jaar gelden minder strikte regels, en er zijn geen boetes. (foto: Facebook / Politie Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl