Alkmaar Centraal


Alle OV-bedrijven en ProRail roepen reizigers op om komend weekend – ondanks de vrije dagen en de goede weersvoorspellingen – alleen met het OV te reizen als dat strikt noodzakelijk is. "Op deze manier kunnen we Nederland veilig en verantwoord in beweging houden.​"

Door het eerdere advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het aantal reizigers de afgelopen twee weken gedaald tot slechts 10 procent van het normale aantal. Dat merkt ook gebiedsagent Edwin van de Landelijke Eenheid Dienst Infra Noordwest. Vrijdagmiddag meldde hij via Twitter een bericht dat het erg rustig is op en om het spoor. Station Alkmaar was zelfs helemaal uitgestorven op het moment dat hij hier controle hield.

"We doen er alles aan om Nederland in beweging te houden voor bijvoorbeeld medisch personeel, mantelzorgers, schoonmakers en vakkenvullers die naar hun werk moeten. Maar voor hun veiligheid en die van onze medewerkers mogen onze voertuigen en stations niet te vol zijn", laat OV-NL voorzitter Pedro Peters weten. "De trein, metro, tram of bus is even geen uitje. Lekker weer of niet: laat het OV aan mensen die het echt nodig hebben. Dus zorg voor elkaar, blijft huis als je niet hoeft te reizen." (foto: Twitter @GAINFRA_NW5)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl