Alkmaar Centraal


De RIVM-statistieken van zaterdag 14:15 uur tonen dat in een dag tijd melding is gedaan van slechts twee gehospitaliseerde coronapatiënten uit regio Alkmaar. De voorafgaande dagen lag het aantal meldingen stabiel rond de zeven.

Zowel vanuit Alkmaar als Langedijk kwam melding van een ziekenhuisopname in verband met covid-19. Daarmee komen de totalen op 34 en 12. Heerhugowaard bleef staan op 22, Bergen op 11 en Heiloo op 7 meldingen. Het is echter niet ongewoon dat er in het weekend enige vertraging ontstaat wat betreft melding aan het RIVM.

Landelijk stijgt het aantal gemelde coronapatiënten dat opgenomen (was) in het ziekenhuis met 253 naar 6.875. Het aantal meldingen van overleden patiënten nam toe met 115 tot totaal 1.766.

Inmiddels heeft het RIVM laten weten dat het werkelijke aantal sterfgevallen misschien twee keer zo hoog is als gemeld. Vooral ouderen in verpleeghuizen of ouderen die thuis sterven worden niet meer allen getest. Het instituut zit ook niet echt achter deze data aan, omdat het geen invloed zou hebben op het bepalen van strategieën. Temeer omdat het CBS wekelijks sterftecijfers aanlevert die ook veel inzicht bieden.

Het jaarlijks gemiddelde ligt in Nederland rond de 3.000 sterfgevallen per week. Tussen week 10 en 13 is dat aantal al omhoog geschoten naar 4.308.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl