Burgemeester Piet Bruinooge roept Alkmaarders in een videoboodschap op om lokale ondernemers te ondersteun, nu velen van hen zwaar leiden onder het coronavirus en de daartegen genomen overheidsmaatregelen: "Laten we ze samen een reddingsboei toegooien."

Bruinooge zegt dat de gemeente en de landelijke overheid er alles aan doen om ondernemers noodhulp te bieden, maar dat ook inwoners kunnen helpen. "Gelukkig zijn al veel ondernemers creatief bezig om niet al hun inkomsten te laten opdrogen. Laten we daarom als Alkmaarders samen die initiatieven, zoals die van Alkmaar Marketing, om het lokale bedrijfsleven te helpen, steunen. Niet uit eten? Laat het bezorgen. Iemand jarig? Stuur een bosje bloemen of een cadeautje."

Alkmaar Marketing promoot regelmatig lokale initiatieven en bezigheden via Facebook, zoals 'Bezorgen in Alkmaar' en in plaats van de Uitagenda de 'Alkmaarse thuisagenda' met bijvoorbeeld een virtuele pubquiz van een aantal Alkmaarse cafés en online voorstellingen via Theater de Vest.

"De Alkmaarse middenstand doet zijn best om ook in deze tijd het hoofd boven water te houden", vervolgt burgemeester Bruinooge. "Laten we ze samen een reddingsboei toegooien. Ik heb grote waardering hoe u zich de afgelopen tijd heeft aangepast en ik zie allerlei mooie initiatieven om elkaar te helpen. Ik ben daardoor ontroerd en trots op ons Alkmaarders."

"Zorg alstublieft goed voor elkaar. Houd afstand en blijf gezond", besluit Bruinooge.
Pin It
Bekeken: 2354x
https://ee.itk.ac.id/data/