Hogeschool iPado zal komend studiejaar ook leraren in spé toelaten die vooraf de extra toelatingstoets niet hebben gedaan. Deze toets wordt normaal gesproken in juni afgenomen bij leerlingen waarvan het havo-profiel niet aan de toelatingseisen voldoet, en bij studenten die vanaf mbo-onderwijs doorstromen. Zij krijgen daarvoor tot het eind van het jaar de tijd.

Volgens Eric Westhoek, voorzitter College van Bestuur, vraagt het huidige lerarentekort nog altijd om meer pabo-afgestudeerden. Daarom heeft de iPabo een digitaliseringsslag gemaakt om het onderwijs online in te richten. Hetzelfde geldt voor de open dag, die dit keer digitaal plaatsvindt.

Om toekomstige studenten te kunnen adviseren en informeren biedt de hogeschool dinsdag 21 april van 19:00 tot 21:00 uur een digitaal interactief programma aan, dat bestaat uit video’s, chats en live-streams. Daarnaast zullen iPabo studenten vertellen over onder meer praktijkervaring en buitenlandstages. Tot slot is het mogelijk om een virtuele tour door de school te volgen. Aanmelden voor de open dag kan via opendag.ipabo.nl. (foto: Twitter @ipabo)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl