Alkmaar Centraal


Paula Leek, Jolanda Feller en Ilona Kistemaker hebben op Tweede Paasdag de krachten gebundeld en bij diverse zorginstellingen in Langedijk en Alkmaar een Mini Stoep Concert gegeven. Voor enthousiaste bewoners en verpleegkundigen vertolkte pianiste Paula nummers als Het Dorp van Wim Sonneveldt, Leef van André Hazes en The Pianoman van Billy Joël.

De initiatiefneemsters kennen elkaar uit Langedijk en vormen samen een bijzondere combinatie. Jolanda is uitvaartbegeleidster, zij heeft alles geregeld. "Ik wil dit doen voor de families van de overledenen. Het is zo ontzettend zielig dat mensen geen afscheid kunnen nemen van iemand op de IC of in een verzorgingshuis. En op de uitvaart mogen maximaal dertig mensen zijn, maar soms komen er maar drie, zo bang zijn de mensen".

Ilona kwam erbij voor de fotografie, en zij maakte met filmpjes een impressie van de dag. Paula is de zangeres en pianiste. De drie Langedijkse dames hebben dit initiatief genomen om bewoners, vrijwilligers, families, verzorgend en verpleegkundig personeel een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. "En juist op Tweede Paasdag", zegt Paula. "Dat is toch normaal de dag dat iedereen in de verzorgingshuizen bezoek van de familie krijgt. Dat is nu helemaal weggevallen. Daarom brachten wij deze muzikale hulde."

In Alkmaar speelde Paula op de locaties Kastanjehof en Elzenhof van Westerhout en het Noordwest ziekenhuis. In Langedijk bij De Tulp en Buitenzorg. "We kregen leuke reacties", vertelt Paula. "De mensen kwamen naar buiten op de balkons of zwaaiden met de muziek mee vanachter de ramen. Twee verpleegsters hadden een hart getekend op een stuk papier."

De actie is voor herhaling vatbaar. "Wat ons betreft wel", zegt Jolanda. "We dachten aan 5 mei, normaal een mooie feestdag, die ook niet doorgaat. Of anders Moederdag". (foto's: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl