Het college van Alkmaar maakt onder leiding van wethouder van financiën Pieter Dijkman een bedrag van 10 miljoen euro vrij om de meest dringende problemen, voortvloeiend uit de coronacrisis, aan te pakken. Het bedrag is bedoeld voor inwoners en ondernemers en komt bovenop de 1,5 miljoen van het stimuleringsfonds die al was aangekondigd. Beide bedragen moeten nog worden goedgekeurd door de raad. Dit zal moeten plaatsvinden tijdens de speciale digitale raadsvergadering op 23 april.

Met het geld worden zeer uiteenlopende maatregelen gefinancierd; van stimuleringsacties om de bedrijvigheid op gang te houden, tot maatregelen rondom het ziekenhuis in Alkmaar. Van acties om eenzaamheid te bestrijden, tot uitstel van betalingen voor gemeentelijke belastingen.

Dijkman noemt diverse bronnen waar het geld vandaan moet komen. Zo kan de meerjarenbegroting van 2020 - 2024 aangepast worden, maar de gemeente zou ook een deel van haar aandelen kunnen verkopen. De waarde van die aandelen is substantieel en biedt mogelijkheden voor dotaties aan het noodfonds.

De wethouder financiën wil zelf kunnen bepalen waar hij het geld aan uitgeeft. Elke woensdag brengt hij het presidium, de (digitaal) verzamelde fractievoorzitters, op de hoogte van genomen besluiten. De andere raadsleden krijgen een nieuwsbrief.
Pin It
Bekeken: 1574x
https://ee.itk.ac.id/data/