In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft voor de derde keer een ramkraak plaatsgevonden bij de winkel van Cameraland aan de van Ostadelaan in Alkmaar.  De kraak werd even na drie uur gemeld waarna de politie snel ter plaatse was. Die trof een rode Volkswagen Caddy bestelwagen aan die met de neus door de glazen pui heen stak.

De daders hebben geprobeerd over de stoep langs de Albert Heijn te rijden om vaart te maken en de pui te rammen. Dat is echter niet gelukt, het voertuig is blijven hangen op het rolhek en de stalen palen voor de winkel. Desondanks is er er wel veel schade veroorzaakt. Er is door de politie een zoekslag in de omgeving gemaakt met onder andere een politiehond, maar er is niemand aangetroffen.

Cameraland is vanwege de kostbare apparatuur een gewild object voor ramkrakers. In 2018 werd de pui ook al eens vernield. De politie was toen zo snel ter plaatse dat de daders in de directe omgeving konden worden aangehouden. Ook in 2015 werd de winkel door ramkrakers bezocht en ook toen had de politie de daders snel te pakken.
Pin It
Bekeken: 2015x
https://ee.itk.ac.id/data/