De SAKS-basisscholen in Alkmaar en Bergen zijn blij dat ze vanaf 11 mei weer open mogen. Het besluit om na de meivakantie weer open te gaan, is volgens bestuurder Helma van der Hoorn erg positief. "Het is belangrijk dat de kinderen weer les krijgen en ook voor de rest van het gezin is het fijn dat er weer lucht komt", vertelt ze mediapartner NH Nieuws.

Het besluit om op 11 mei weer open te gaan is genomen op advies van het Outbreak Management Team van de overheid. Het risico voor de volksgezondheid is volgens het OMT "beheersbaar" en het zal niet leiden tot een verdere belasting op de zorg. Het idee is om de kinderen om en om, voor de helft van de tijd, naar school te laten gaan.

Van der Hoorn heeft verschillende scenario's. "Je kunt de ene helft van de klas in de ochtend les geven en de andere helft 's middags. Maar je zou ook kunnen kiezen om de ene klas op maandag les te geven en de andere op dinsdag. Dat moeten we per school bekijken".

SAKS waakt over veertien basisscholen in Alkmaar en Bergen. Volgens Van der Hoorn is het merendeel van de leerkrachten blij met dit besluit. "Natuurlijk is er ook angst bij een aantal van hen en wij proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik ben ook wel erg blij dat leerkrachten nu ook getest kunnen worden op het virus. Het wordt nu als vitaal beroep gezien. De bereidwilligheid onder de teams is erg groot om deze klus te klaren".

Als op 11 mei de scholen weer open gaan zal het volgens Van der Hoorn nog niet als vanouds gaan. Ze maakt zich niet druk over eventuele achterstanden die de kinderen hebben opgelopen. "Ik vind dat er vooral aandacht moet komen voor de verwerking. Ook bij kinderen zullen er angsten leven. Daar moet je eerst goed over praten voordat je de boeken weer openslaat".
Pin It
Bekeken: 1381x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/