"Het wordt beter. De druk wordt minder. De toestroom aan covid-19 verdachte en positief geteste patiënten neemt af. Iets dat wij in het ziekenhuis nu (een paar) weken merken, maar wat ik tot op heden nog niet hardop durfde te zeggen". IC-verpleegkundige in het Noordwest ziekenhuis Eva Karsten is op Facebook voorzichtig optimistisch, maar blijft waakzaam. "We waren en zijn ergens nog steeds bang. Bang dat dit tijdelijk zou zijn en dat het zo meteen weer net zo erg zou worden als dat het enkele weken terug is geweest. En dat willen we nooit meer. Maar de strenge regels rondom de ‘intelligente lockdown’ werpen zijn vruchten af, en dat geeft moed".

Dat was anders toen ze op 2 april noteerde: "03:43 uur. Waarom ben ik in godsnaam wakker? Vraag ik me af terwijl ik me zuchtend omdraai in m’n bed. Ik ben wel vaker wakker om deze tijden, maar dan is het vaak tijdens de nachtdienst op mijn werk in het ziekenhuis in Alkmaar. De laatste tijd slaap ik slecht, iets wat ik hiervoor nooit gehad heb".

Nu gaat het een stuk beter met Eva. "Iets wat mij positieve energie geeft in deze tijd zijn de succesverhalen. Zo hebben we afgelopen week op onze instagramaccount een video geplaatst waarin te zien is dat een covid-19 patiënt voor het eerst, langzaam maar swingend, met rollator over de gang van de afdeling danst. Het gebeurt echt. Patiënten kómen terug van de IC en wórden beter. Mensen verlaten het ziekenhuis. Soms revalideren ze in een verpleeghuis, en soms als het verantwoord is sterken ze aan in hun vertrouwde omgeving, lekker thuis".

Eva betreurt dat alle grote evenementen tot 1 september niet doorgaan. "Mijn o zo geliefde kermis in Warmenhuizen valt hier ook onder. Iets waar we oprecht het hele jaar naar uit kijken en waar ik de twee weken vakantie die ik opneem in de zomer altijd omheen plan. Maar als dit ervoor moet zorgen dat wij uit deze crisis komen en we niet meer zulke tijden zullen beleven als dat we gehad hebben in het ziekenhuis, dan neem ik dat voor lief. Ook kijk ik uit naar mijn eerste drankje op een vrije dag op het Waagplein dit jaar, of dit nu met de voorjaars-, zomer- of nazomerzon op mijn gezicht is".

Ze eindigt met een oproep: "Lieve mensen, hou nog even vol. Blijf om elkaar denken, ook nu de regels iets lijken te gaan versoepelen. Iets waar we de afgelopen weken zo hard voor gewerkt hebben, laat je toch niet zomaar vallen? We doen dit samen, met elkaar. Stapje voor stapje richting een vertrouwde, gezonde en veilige wereld. Terug naar de drukke en kneuterige Nederlandse maatschappij, waar ik stiekem zo dol op ben. Ik kijk er hoopvol naar uit".
Pin It
Bekeken: 1647x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/