De droogte van de afgelopen periode maakt het vinden van voedsel in de Oudorperhout erg lastig voor weidevogels. Zij vinden hun voedsel namelijk in de vochtige delen rond het water en hebben dit tijdens het broedseizoen extra hard nodig. Ondanks dat voor de komende periode regen wordt voorspeld, is dinsdag op aandringen van Stichting Oudorperhout een 'plas-dras zonnepomp' geplaatst, zoals de naam al aangeeft, plassen en drassige grond te creëren.

De Oudorperhout is een uniek open parkgebied waar in het voorjaar diverse soorten weidevogels zich voortplanten. Door het uitblijven van regen waren greppels droog gevallen, waarna Stichting Oudorperhout aan de bel trok. Door water in de greppels te pompen kunnen de weidevogels weer beter en makkelijker bij hun voedsel komen, zodat ze zowel zichzelf als hun kuikens kunnen voeden.

Stadswerk072, Stichting Oudorperhout en Stichting Animo gaan na het broedseizoen aan de slag met een greppelplan voor een gestructureerde aanpak.
Pin It
Bekeken: 1718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/