Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Luttik Oudorp bewoner Bauke den Otter zat donderdagochtend rustig op de bank toen hij een plof en gesis hoorde. "Ik dacht nog, wat kan dat nou zijn. Dus ik deed het raam open en zag dat de auto een lekke band had. Maar op hetzelfde moment hoorde ik het geluid weer, dus ik keek opzij en toen zag ik dat iemand met een flink mes banden aan het lek steken was".

Bauke maakte er een filmpje van en belde rond 06:45 uur de politie. Die vond de dader, een 21-jarige Macedonieër zonder vaste woon- of verblijfplaats, uiteindelijk aan op de Zijdam. Hij maakte een verwarde indruk en had het mes nog bij zich. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor.

Voor de eigenaars van de getroffen voertuigen was het vervelend wakker worden. De man had zo'n 30 auto's en fietsen op de Voordam, Zijdam en het Luttik Oudorp toegetakeld. Her en der stonden diezelfde ochtend dan ook auto's op een krik, maar ook veel auto's werden afgesleept omdat er twee banden waren lek gestoken.

"Ik werd wakker gebeld door mijn vriendin die zei dat ik ook maar even bij mijn auto moest kijken", vertelt Suzanne Kok, één van de getroffenen. "Ik zet mijn auto voortaan wel in de Karperton garage."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl