Alkmaar Centraal


Op 4 mei herdenkt ook Alkmaar allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. Door de coronacrisis zal er dit jaar een aangepast programma zonder publiek zijn. Alkmaar Centraal legt dit vast en zendt de herdenkingsrede en de kransleggingen op 4 mei uit, zodat iedereen de herdenkingen vanuit huis kan kan volgen.

Burgemeester Piet Bruinooge spreekt één herdenkingsrede uit gericht aan alle Alkmaarders. Vervolgens zal hij samen met zijn echtgenote kransen leggen bij de monumenten in Alkmaar, De Rijp/Noordeinde en Stompetoren. Daarna vindt een korte, aangepaste, ceremonie plaats in aanwezigheid van een lid van de 4 mei comités. Er is dit jaar geen stille tocht, ook niet vanuit Oudorp naar Sint Pancras.

De uitzending is op 4 mei van 17:45 tot 19:00 uur te zien op het televisiekanaal en het Youtubekanaal van HALStad Centraal en de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. Daarna blijft de uitzending beschikbaar via deze media.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19:58.30 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20:00 uur. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle geoefende blazers in Nederland op het signaal thuis mee te spelen. Iedereen wordt uitgenodigd om vanaf 20:02 uur het volkslied mee te zingen.

De Nederlandse vlag, zonder wimpel, hangt op 4 mei de hele dag halfstok. Op 5 mei hangt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, in top.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl