Alkmaar Centraal


De digitale Alkmaarse gemeenteraadsvergadering van donderdag 23 april was technisch gesproken een succes. Toch is er geen animo voor een vervolg, en heeft burgemeester Bruinooge besloten dat de volgende vergadering in De Meent zal plaatsvinden. Een fysieke vergadering dus, waarvoor hij veel steun krijgt. Partijen noemen voordelen als "anderhalve meter makkelijk te realiseren" (BAS, CU), "toegankelijk voor publiek" (BAS, VVD, CU) en "echt politiek kunnen bedrijven, debatteren, interrumperen" (VVD, SPA).

Peter van Diepen van D66 noemt het hervatten van de fysieke raadsvergaderingen juist een verkeerd signaal naar de bevolking. "Het landelijk advies is 'Blijf thuis'. Moeten wij dan met 39 mensen ergens gaan zitten vergaderen? Zolang de maatregelen gelden vind ik het niet verantwoord om bij elkaar te komen". De enige partij die D66 steunt is het CDA. Fractievoorzitter Iris Zeijlemaker: "Zolang corona aanhoudt moeten we misschien vaker digitaal vergaderen."

Bij de laatste digitale raadsvergadering werden besluiten genomen over miljoenen euro's aan coronamaatregelen. De onderwerpen van komende, fysieke, vergaderingen zullen veel minder verstrekkende gevolgen hebben.

D66 legt zich erbij neer. "Het besluit is genomen, en we zullen ook bij die raadsvergaderingen in De Meent aanwezig zijn. Maar we vinden dat de burgers recht hebben om te weten welke extra veiligheidsmaatregelen er zijn getroffen en welke extra kosten hiermee gemoeid zijn.’’

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl