In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus is een hygiëne een belangrijke factor. Zo laten winkeliers hun personeelsleden gebruikte winkelwagentjes ontsmetten, voor de volgende klant er gebruik van maakt. In Winkelcentrum De Hoef in Alkmaar zijn nog eens extra maatregelen genomen om de hygiëne te bevorderen: er zijn twee palen geplaatst met een desinfecterend middel.

Eigenaar van bloemenwinkel Groot in Groen en voorzitter van de winkeliersvereniging Merel Meinen: "Om te zorgen dat onze klanten elk moment dat ze willen hun handen kunnen ontsmetten hebben we twee 'dapps' laten neerzetten. Dit zijn hygiënepalen die werken met een voetpomp. Op die manier vermijd je dat alle gebruikers steeds met hun handen aan een pompje zitten."

De voetpomp is ontwikkeld door Merels vader Berrie Meinen. Zijn bedrijf Hail Europe is normaal gesproken toeleverancier van zepen en shampoos voor de hotelwereld. Sinds die branche door de coronacrisis op een oor ligt, is hij gespecialiseerd in mondkapjes, handgel en ook in hygiënepalen. De dapps zullen niet snel kapot gaan. Ze worden 'hufterproof' gemaakt en werken ouderwets zonder sensor.

Merel spreekt regelmatig enthousiaste klanten. "Wat goed, dit geeft me toch een extra veilig gevoel", krijgt ze wel te horen. "De mensen steunen hier in De Hoef de lokale ondernemers, en wij zorgen voor hun gezondheid".

Op het moment staan er twee dapps op strategisch gekozen plekken, niet te dicht bij de supermarkt. De winkeliers denken nog na over een derde. "Ze kosten ongeveer 500 euro. Een volle dapp kan 1.800 mensen hun handen laten ontsmetten. Een navulling kost 13,50 euro."
Pin It
Bekeken: 1751x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/